Nascut a Barcelona el 1976 i resident a Paris des del 2002, va fer els estudis musicals al Conservatori Superior de Barcelona (composició amb Carles Guinovart i David Padrós i piano amb M. Jesús Crespo), a Ginebra amb Michael Jarrell i a l’IRCAM amb Jonathan Harvey i Brian Ferneyhough. Des del 2013 és professor de Composició del curs internacional de composició de l’IRCAM-Centre Pompidou, a París.

Premi Nacional de Cultura 2017, el 2011 va rebre el prestigiós premi Ernst von Siemens de Composició i el 2009 el Premi Tendències del diari El Mundo. El 2007 rep el Donald Aird Memorial Prize de San Francisco i el Premi Impuls (Graz). El 2005 va guanyar per unanimitat el Tremplin de l’Ensemble InterContemporain i el 2002 el Premi de Composició Musical de l’INAEM.

Ha rebut encàrrecs de l’Estat francès, del Centre Pompidou, del Museu del Louvre, de l’Acadèmia de les Arts de Berlín, de la Munchener Biennale, de la Philharmonie de Colònia, de la Wiener Konzerthaus i de l’OBC entre d’altres. Destacades orquestres com les filharmòniques de Tòquio i Brussel·les, la BBC Scottish Symphony Orchestra, la Freiburger Barockorchester, el Concerto Köln, el Klangforum Wien, la ONE o l’OBC han interpretat les seves obres en molts dels principals festivals i auditoris internacionals, com els de Lucerna, Philharmonie de Paris, Wien Modern, Warsaw Autumn, Donaueschingen, Amsterdam Muziekgebouw, Filharmònica de Munic, Gran Teatre del Liceu, Stuttgart Opera House, Festival Internacional de Granada, Tokyo Suntory Hall, Guggenheim de Nova York, etc.

Ha escrit cinc òperes en col·laboració amb els escriptors Marie NDiaye, Händl Klaus, la física teòrica Lisa Randall i els directors d’escena Calixto Bieito i Georges Lavaudant, entre d’altres. Han estat estrenades amb gran èxit de públic i de crítica a Munic, Paris, Schwetzingen, Madrid, Barcelona, etc.
La seva música està publicada per Durand/Universal Music Publishing Classical (Paris) i per Tritó (Barcelona). Els segells austríacs KAIROS i Col·legno i el català Ars Harmònica han publicat quatre CDs monogràfics amb la seva obra.

""